Ο Mo Farah σπάζει το βρετανικό ρεκόρ του Dave Moorcroft για 3.000 μέτρα

Αυτή τη φορά ήταν το καλύτερο από τα 3.000 μέτρα του Dave Moorcroft, το οποίο έχει συγκεντρώσει τη σκόνη από το 1982. Όμως ο Farah έπρεπε να σκάψει βαθιά, πιέζοντας όταν σκέφτηκε ότι ήταν πέρα ​​του και οδήγησε έναν τελευταίο γύρο οδήγησης 59 δευτερολέπτων, αντλώντας τόσο σκληρά όσο σε έναν Ολυμπιακό ή παγκόσμιο τελικό. Ήταν αρκετό – ακριβώς. Ο χρόνος του Farah ήταν 7 λεπτά 32: 62 δευτερόλεπτα – 0,17 δευτερόλεπτα μέσα στο παλιό καλύτερο του Moorcroft. “Προσπαθώ για περίπου επτά χρόνια για αυτό το ρεκόρ”, είπε αργότερα ένας χαμογελαστός Farah. “Έμεινε εκεί για λίγο και ήταν δύσκολο να νικήσει. Αλλά ήξερα ότι ήμουν σε καλή κατάσταση και, όταν μίλησα με τον διοργανωτή αγώνα, Spencer Barden, του είπα ότι το βρετανικό ρεκόρ ήταν δυνατό. Πήγα από το όπλο, αμέσως, αλλά είχα πραγματικά να δουλέψουν οι δύο τελευταίοι γύροι. Ήταν λίγο αεράκι τα τελευταία 200 μέτρα και έπρεπε να σκάψω βαθιά.Θα μπορούσα να ακούσω τον σχολιαστή λέγοντας: «Τριάντα. Το μόνο που χρειάζεται είναι 30 δευτερόλεπτα. “Σκέφτηκα: μπορώ να το κάνω, μπορώ να το κάνω.” Στη συνέχεια Farah, ο οποίος κατέχει τώρα σχεδόν όλα τα μεγάλα βρετανικά ιστορικά αποτελέσματα από 1500 έως 10.000 μέτρα, καθώς και τον μισό μαραθώνιο, αφιέρωσε τη νίκη του στον Ali. «Θα ήθελα να τον είχα δει», είπε. «Μια φορά είχε την φιλανθρωπία και ήθελα να πάω, αλλά έτρεξα έναν αγώνα. Αλλά θα είναι ακόμα ο ήρωάς μου. Και αν τον γνώρισα ως μπονους πρωτης καταθεσης στοιχημα άνθρωπο, θα ήταν δύσκολο να το αφήσεις να φύγει. “Πέρυσι, ο Farah έβγαλε το πρωί της συνάντησης της Diamond League εδώ, λέγοντας ότι αισθάνθηκε συναισθηματικά και φυσικά στραγγισμένο μετά από ισχυρισμούς ντόπινγκ που έγιναν εναντίον του προπονητή του Alberto Salazar. Κάποιοι πίστευαν ότι είχε αφήσει τους υποστηρικτές του, πολλοί από τους οποίους είχαν πληρώσει πάνω από 50 λίρες για να παρακολουθήσουν, κάτω.Αλλά δεν υπήρχε καμία αίσθηση δυσαρέσκειας από τους 9,000 πλήθους που του έδωσαν την πιο δυνατή φωνή της ημέρας όταν εισήχθη – και έπειτα τον έβαλαν σε άλλο ρεκόρ. “Παίρνω μια τεράστια ώθηση από το πλήθος όταν Έρχομαι στο Μπέρμιγχαμ. Έχω υπέροχες αναμνήσεις εδώ. Σας ευχαριστούν για το τελευταίο κομμάτι. Αλλά δεν ήξερα ότι είχα παραβιάσει το ρεκόρ μέχρι που πήγαινα. Νομίζω ότι το έχω χάσει. “Από τα αρχεία μέσης αποστάσεως, μόνο το μίλι του Steve Cram και τα 800μ του Seb Coe είναι επάνω για να αρπάξουν. Αφού είδε τον Farah Coe να αστειεύεται, αρχίζει να ανησυχεί. “Μου κάνει να νιώθω νευρικός ότι τώρα θα επικεντρωθεί στα 800μ.”, Δήλωσε ο Coe. “Και δεν θα το αποκλείσω. Mo συνήθως δεν κυνηγάει φορές, αλλά πραγματικά το ξεριζώνει.Πραγματικά πληγωμένος. »Ο Farah θα κατευθυνθεί τώρα στα Πυρηναία για ένα προπονητικό στρατόπεδο πριν αγωνιστεί στο Μονακό και στους Αγώνες Επετείου και πιστεύει ότι η φόρμα του τον έχει βάλει σε καλό μέρος μπροστά από την υπεράσπιση του 5,000 και 10,000 ολυμπιακοί αγώνες στο Ρίο τον Αύγουστο. «Είμαι σε μια ευτυχισμένη θέση», είπε.

“Η κατάρτιση έχει πάει αρκετά καλά, είμαι σε ένα καλό μέρος, πρέπει να βεβαιωθώ ότι δεν το overcook, είναι λογικό, πιστεύω στον εαυτό μου. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ πριν. Δεν θα είναι εύκολο. Οι άνθρωποι λένε: «Ω, η Μο το κέρδισε πριν από τέσσερα χρόνια. Θα το πάρει πάλι. “Δεν λειτουργεί έτσι.Πρέπει να είμαι λογικός, να είμαι έξυπνος, να συνεχίζω να το απολαμβάνω ».

Υπήρχαν λιγότερα καλά νέα για ένα άλλο αστέρι του Λονδίνου 2012 Greg Rutherford, ο οποίος υπέστη το whiplash ως αήττητο ρεκόρ του με 9 νίκες στη σειρά από την τελευταία Ο Ιούλιος έληξε. Ο Ράχερφορντ, 29 ετών, τραυμάτισε το λαιμό του που αγωνίστηκε στη Ρώμη την Πέμπτη, αλλά είχε ελπίζει ότι θα μπορέσει να τον αποβάλει.Αλλά τον έβλαλε και πάλι στο πρώτο άλμα των 8,17 μ. Και θα μπορούσε να τερματίσει μόνο πέμπτος συνολικά πίσω από τον Marquise Goodwin, ο οποίος πήδηξε στα 8,42 μ. “Ο λαιμός μου πήρε ένα μικρό κομμάτι στη Ρώμη και το σκεφτήκαμε θα ήταν ωραία και κάναμε πολλά φάρμακα σε αυτό, αλλά το έκανα χειρότερο στο πρώτο μου άλμα και στο τελευταίο πήρα το whiplash αρκετά κακό “, δήλωσε ο Rutherford.” Ήθελα να πάω εκεί έξω και νίκη και αρκετά αστεία όταν είδα ότι ο Marquise χτύπησε το μεγάλο άλμα του με πλήρωσε με ένα φόβο ενθουσιασμού που επρόκειτο να το κάνω μόνος μου. Ωστόσο, δεν είμαι σήμερα σε θέση να κουνήσω το λαιμό μου – ο γιατρός πιστεύει ότι είναι ένα κακό χτύπημα, αλλά δεν θα επηρεάσει την ολυμπιακή προσφορά μου. “

Rate this post